37 blok

stari aerodrom
Prostirao se od predposlednje , do poslednje stanice autobusa 16a , a zatim 65
Tipican novobeogradski blok, sa tipicnim zgradama, 2 cervorospratnice, 6 osmospratnica, 4 solitera ako se ne varam….Geto u kome smo odrasli….Populacija ..vojna lica I njihove familije.prostor od mozde 1-og kvadratnog kilometra I 2000 ljudi na njemu …u pocetku , blato, gradjevine, visoklogradnja, kasnije, skola, obdaniste, par prodavnica,kafana Zlatibor I sa druge strane Nasa Krila.Autoput u izgradnji, brigadiri I radna akcija….zelenila malo, blata I previse u pocetku.
Ludaka I cudaka dovoljno za jednu knigu.
Nazvacemo ih zanimljivim facama….i pokusati sa se setimo svih tih ipak dragih lica I njihovih vrlina I mana.
Cika pista .. pistos alkoholicar …umro naravno od ciroze jetre ali I od stida kada mu je jedna devojcica, naravno po nagovoru mangupa rekla “cika pista, ti uopste ne znas da pijes “
Boza oza ….bozidar , prozvan oza zbog oziljka koji je zaradio u nekoj tuci….strah I trepet za nas klince, sitni muvaros kome je moj Milinko bez pardona odvalio samarcunu kada mu je ovaj udario , vec u poluraspadanju , ficu na parkingu ispred nase kuce.
Mandrak …..momak koji se bavio hipnozom I hipnotisao sve redom. I zaista je bio dobar u tome tako da smo gledali kako decaci plesu zanosni ples tetreba i udvaraju se tetrebici, kako bez ikakvog razloga vicu trava je zelena, brane penal na svetskom prvenstvu u fudbalu padajuci po betonu…Mandrak nam je uveseljavao popodneva I veceri , nikada nije nikoga od nas hipnotisao , jer smo bili cudni I bez hipnoze.
Keks ….cuven po tome sto je bacio televizor kroz prozor jer ga je nervirala kik bibic I prrogram za opsmenjavanje odraslih….
Zdenko…koji je posle postao Aleksandar …ali ostao lud koliko je i tezak. Sa kim smo se tukli i slali mu miliciju na vrata kada je zana pretukao drzeci mu noz ispod grla…
Zuca i zta dva brata koji su igrali poker u skolskom dvoristu , a mi kao klinci kibicovali….
Masovic koga su izbacili iz niksicke pivare i potpisali mu papir o praksi posle samo dva dana …pogadjate zasto ….a i sta ce neko sa novog beograda u niksickoj pivari na praksi ????
Fukosi …..citava grupa iz fukoske zgrade, u kojij je ziveo i zan , samo sto zana nikada nismo zvali fukos ..ili ti fukara….
Nislije …naravno iz nisliske zgrada
Serif ..pandur serifovic koji nas je jurio i mlatio kad je stigao ,bez razloga, samo da bude reda
Kata ..prodavacica u montaznom objektu , ili ti prodavnici gde smo kupovali pogacice i kifle …i zezali je do besvesti
Cora …sitni dzeparos i kriminalac. Odlican fudbaler, robijao po zatvorima u Italiji I domacim….umro je ….a bio je u sustini sjajan covek..

Reacties

  1. E pa dobro,kako bilo da bilo pronadjeni ste
    Ima ovde svega koliko vidim ali necu da vam oprostim STO ME BRE IZOSTAVISTE.Nisam bio clan lake konjice ali TRUDIO SAM SE
    poz
    Jerema

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jerme se ne secam puno, kao kroz maglu vidim neko malo ruzicasto pegavo prase koje zeli da postane clan "the lake konjice" ,hahahahaha
    Sala druze,nemoj se ljutiti nego napisi i ti nesto , dobrodosao si .... ko je onaj anoniman na Pavlonjinom blogu ???

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

OPET JE MAJA KRIVA ZA SVE

The Laka Konjica

Dozivljaji jednog kisnog leta u Holandiji ano2023